Inför v. 2

Hej!!!

Jag hoppas ni alla haft en härlig jul och nyårshelg och kunnat ta ledigt och koppla av tillsammans!

Förfrågan
Under v. 2-7 kommer vi läsa om förr och nu, hur det var förr i hemmen, i skolan och vad man lekte, gjorde på fritiden. Vi kommer också att prata om hur det såg ut i Läjet för mer än 50 år sedan. Har ni någon äldre släkting som skulle vilja komma och berätta om sin uppväxt, helst då i Läjet eller närområdet, vore det intressant och jättekul! Kontakta i så fall mig.

Läxrutinerna forsätter som tidigare. Jag samlar in läsläxan på torsdagar och ger ut ny läsläxa på fredagar. När det gäller matteläxan kommer även den att lämnas ut, ges ny på fredagar.

Jag kommer att bjuda in till utvecklingssamtal v. 5-7, innan sportlovet. Mer information kommer med veckobrevet nästa vecka.

Veckans läsläxa i Moa och Mille handlar denna och några veckor framåt om Mille vars pappa ska flytta för föräldrarna ska skiljas. Vi har läst den tillsammans och pratat om att gifta sig och skilja sig. Var lyhörda för tankar och känslor som läsläxan de närmaste veckorna kan väcka. Naturligtvis ger vi också tid för reflektion och samtal kring läsebokens innehåll i skolan.

Fritids har också en blogg om deras verksamhet, den hittar ni här:

http://skutanfritidshem.moobis.se/

Att tänka på vecka 2.

Måndag –
Tisdag – 
Onsdag – Bibliotek, kom ihåg biblioteksböcker ni har hemma.
Torsdag – Läsläxa i Moa och Mille, s. 71-75 samt Matteläxa på nomp.se
Fredag – Ingen idrott, Emma är ledig.

Trevlig helg!

Ulrika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *