Terminens sista veckobrev v. 23

Hej!

Här är terminens sista veckobrev.

Veckan som varit
Veckan började ju med skolresa. Det var roligt att prova på en skoldag för 100 år sedan och de allra flesta ville prova på att skriva med bläck och penna. Promenaden mellan ställena tog 35 min med kisspaus. Vi hade tur att det inte var supervarmt utan precis lagom.

Besöket i Emmastugan, Långanskogen var också intressant. Bland annat såg vi en snowracer som var över 100 år gammal. Eleverna fick också gå in i en jordkällare och leta spindlar. De var nog rejält skrämda av alla barn och de flesta hade gömt sig.

Vi har haft besök av en till förälder i går. Oscars mamma berättade om sitt jobb i kallskänken på Silja Lines fartyg Symphony. Det var intressant att höra om hur det är att jobba på en så stor båt.

Annars har vi börjat plocka ihop våra saker och eleverna behöver rejäl väska alternativt påse med sig till skolan på måndag. Vi har också ritat bilder till sagan, varit på biblioteket och tränat endel på våra avslutningssånger.

Kagabäcksdagen
På tisdag anordnar år 5 den traditionsenliga Kagabäcksdagen. Det blir lek och spel hela förmiddagen. Skolan erbjuder grillad korv med bröd. Eleverna får ta med egen dricka och egen fika. Om man hellre vill ha egen lunch än korv, är det okej. Skoldagen börjar och slutar som vanligt för den som inte meddelat annat.

Tänk på att vi är ute hela dagen oavsett väder, så klä era barn efter vädret.

Önskar ni att ert barn går hem direkt då aktiviteterna på Kagabäcken slutar kl. 12.30 så meddela mig senast måndag.

Skolavslutning
Eleverna samlas kl. 8.40 och avslutningen startar kl. 9.00 utanför Hyttens ingång.
Efter programmet är klart samlas tvåorna runt kullen klassvis för att säga ”Hej då”
Därefter finns fritids för de elever som behöver.

Att tänka på till nästa vecka:
Måndag – Tag med skolväska och/eller rejäl påse.
Tisdag – Kagabäcksdagen. Tag med dryck och frivillig fika!
Onsdag – Skolavslutning.

Ha en härlig helg!!

Hälsningar Ulrika och 2:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *