Vecka 45

Hej alla föräldrar.

Veckan har varit bra på lektionerna. Eleverna har jobbat fokuserat med uppgifterna.

När det är ett bra arbetsklimat hinner vi också med mycket!

I svenskan har vi jobbat med dialog. Vi har gått igenom hur man använder dialog och gjort några övningar. Sedan fick eleverna skriva kapitel 5 i Den magiska dörren och träna mer på dialog.

Vi har också läst högt och skrivit i SO’n då vi jobbade med bondestenåldern. Eleverna har skrivit om vad man kan jobba med om man jobbar på en bank. Sedan såg vi en film som presenterar vad en bank gör och några yrken man kan ha om man jobbar på en bank. I dag har vi haft besök av Dardane från Varbergs sparbank. Det blev mycket prat om inkomster, utgifter, ränta, lån, månadspeng, konto, kort och kontanter.

img_5693

Eleverna var väldigt intresserade och lite förfärade av att Donald Trump valdes till USA’s nästa president, så vi har pratat endel om presidentvalet och sett Lilla Aktuellt om just valet. Det var ju faktiskt så att Hillary Clinton fick flest röster, även om det var otroligt jämnt, men att det ändå var Trump som vann, vilket kan vara svårt att förstå. Vi har pratat om att 23% faktiskt valde att inte rösta och om vikten av att göra sin röst hörd.

I matten har vi jobbat med multiplikationstabellerna/divisionstabellerna, 7:an och 8:ans tabell. Jag har poängterat vikten av att träna för att bli bra på något, tabeller, fotboll, dans, läsning eller musical.ly…

Sången om 7:ans tabell

Vi har också rättat prov tillsammans och varit med i Bebras, en tävling i datalogiskt tänkande. Mer information om bebras, tävlingen och övningsuppgifter kommer du till om du klickar här.

Eleverna har börjat med IUP-pass på tisdag eftermiddag. Då jobbar de med sina individuella mål vi satte upp på utvecklingssamtalet. De har ett arbetsschema och väljer själva till viss del hur de vill jobba mot målen. Diana Dismark är resurs i klassen under denna lektion fram till jul.

Kläder
Det har ju varit kallare denna vecka och därför vill jag påminna er om att skicka med vinterkläder med era barn. Vi har uterast alla dagar och flera fryser för att de har för lite kläder på sig. Överdragsbyxor, vantar och mössa är gott att ha när det blåser och är minusgrader. Nu när det blir mer kläder i hallen är det viktigt att lägga sina kläder i sitt fack. När jag plockar upp ibland vet jag inte alltid vems kläder det är. Då lägger jag dem i korgarna med kvarglömt, så om ni saknar något så kolla där eller ber era barn kolla där.

Skolrådsmöte.
Som ni säkert sett har Christina bjudit in till skolrådsmöte på tisdag kl. 18.00. Ni är alla välkomna att vara med. Ingen föranmälan behövs. Se tidigare blogginlägg för ytterligare information.

Att tänka på till nästa vecka:
Måndag
Tisdag – Idrott, kom ihåg ombyte, skor och handduk. Skolrådsmöte 18.00.
Onsdag – Inget bibliotek denna vecka.
Torsdag – Ingen idrott. Vi åker på teater.
Fredag – Matteläxa.

Ha en härlig helg!

Ulrika, Ulrika och klass 3:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *