Veckobrev v. 11

Hej!

Vill först börja med att tycka att det är tråkigt att Dennis veckor hos oss redan är slut för denna gången. Han kommer tillbaks några veckor även sista terminen, men vi kommer att sakna honom. Han har varit, och är, en tillgång på många sätt då han har sin praktik hos oss.

Jag vet inte om jag skrivit det förut, men ni föräldrar är jättevälkomna att hälsa på i skolan under en skoldag eller en del av skoldagen. I går var Mollys mamma Eva här och hon passade på att berätta om sitt yrke, fysioterapeut. Det blev mycket repetition av skelettets delar och dess funktion och eleverna hade mycket att berätta och intressanta frågor.

Mollys mamma Eva

I so’n har vi annars pratat om vad ett samhälle är, vad som finns i ett samhälle. Vi har pratat om Träslövsläge igen, och nu kommer vi jämföra Träslövsläge med andra samhällen.

I svenskan har vi jobbat med ng-ljudet som kan stavas med ng, gn och nk. Jag läste bl a en saga om Nisse och Greta (och Nina och Kalle) som barnen gärna kan förklara för er.
Sagan om Nisse och Greta
Vi har också sett på Livet i Bokstavslandet om ng-ljudet och gjort övningar på smartboarden. Om man vill träna på ng-ljudet hemma kan man bl a göra det på elevspel.se.
Därefter skrev vi beskrivande texter om dinosaurier i Fånga förmågan.

I matten har vi börjat träna på problemlösningsuppgifter, just nu från tidigare års kängurutävlingar. Vi jobbar enligt EPA-metoden, först får man tänka själv, sedan i par och därefter går vi igenom något/några exempel i helklass. Vi har också fortsatt jobba med addition med strategin talsorterna (ental och tiotal) för sig.
T ex 24+14+4=30+12=42

EQ’n har eleverna blivit klara med sina filmer utifrån problemen i Ugglan och kompisproblemet. Det har varit kul att se dem slita med sina manus och när de väl började filma gick det ändå fort att göra filmerna. De är också mycket duktiga på att lära sig tekniken i iMovie snabbt.

bilden har vi målat konturfärg på våra Minioner. Pilligt, pyssligt, roligt och svårt var några av kommentarerna. Bilder kommer nästa vecka.

Skärmavbild 2016-03-18 kl. 09.55.11

Skolsköterskan Ann-Kristin Rundberg informerar om pollensäsongen.

Nu när vårvärmen kommer, kommer också pollensäsongen. Al och Hassel är först. Det är bra att börja medicinera redan nu, om man har känd allergi, så har man morstånd när det slår till.  Så kanske vi får friska barn i skolan efter påsk.

måndag pratar vi extra om Allas lika värde. Då får man gärna Rocka Sockorna, dvs ha olikfärgade sockor på sig.

Olikfärgade sockor på måndag.

Att tänka på till nästa vecka.
Måndag – Rocka sockorna om ni vill.
Tisdag – Påskpyssel med 2:orna. Ta med urblåsta ägg!!!
Onsdag – Bibliotek, glöm inte böcker ni har hemma.
Torsdag – Lite påskmys. Ta med en tom tomrulle!!! Man får vara utklädd om man vill 🙂
Fredag – Långfredag, dvs påsklovet har börjat.

Trevlig helg!
Ulrika och Dennis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *