Veckobrev v. 12

Hej!

Vi har pysslat mycket i veckan. Vi har gjort klart många fönsterminioner och gjort minioner som eleverna fått ta med sig hem idag.

Vi har skrivit förklarande text i svenskan och pratat om hur barn blir till. Vi hade en Grej of the day i måndags med anledning ”Rocka sockorna” och pratade om Down syndrom och kromosomer och det ena gav det andra. Sedan har vi fortsatt med känguruuppgifter och addition med talsorter i matten. Undrar ni vad känguruuppgifter är kan ni se ett exempel nedan.

Känguruuppgift

I engelskan tränade vi på att prata med varandra. Vi skrev känsloord som hungry – hungrig, sad – ledsen, happy – glad, angry – arg, thirsty – törstig osv. Sedan sa vi till varandra hur vi kände oss t ex ”I feel hungry, I am in love, I am happy” osv.

Vi hade påskpyssel i tisdags. På en station gjorde eleverna klubbor med påskharar och målade påskkort. På en annan målade de äggen de haft med sig och på ”min station” såg vi en film och påsken och gjorde en Kahoot till. Det är alltid roligt att blanda 2:orna. De jobbar bra även i blandade grupper.

Vi tog också lite extra ”rast” och tittade på 8:ornas råttfällebilsrace. Det var spännande och  nu är eleverna sugna på att jobba med teknik 🙂

Vinnaren Wille visar sin vinnarbil.

Vi avslutade stilla veckan (i skolan) med att se Lasse-Maja och skuggorna över Valleby och äta lite påskgodis tillsammans.

Nu är det lov i 9 (förhoppningsvis) härliga vårdagar. Veckan efter påsklovet börjar med en studiedag för eleverna.
Efter påsk kommer vi i år 2 att få prova på Brasslek. Lärare från kulturskolan kommer hit tre torsdagar, v. 14, 15 och 16 och eleverna får prova på att spela olika blåsinstrument.

Här kommer den sista av reklamfilmerna vi publicerar på bloggen

Att tänka på v. 14.
MåndagStudiedag, eleverna är lediga.
Tisdag
OnsdagBibliotek, ta med böcker ni har hemma.
Torsdag – Musik. Svenska läsläxa och matteläxa på nomp.
FredagIdrott. Tänk på att ta med idrottskläder, skor och handduk.

Glad påsk och härliga, mysiga, lediga dagar!!

önskar Ulrika och klass 2:1

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *