Veckobrev v. 15

Hej!

Vi har haft roligt i veckan, men det har också varit mycket prat i klassrummet. Flera elever går omkring för att visa saker för klasskamrater, eller prata om sådant som inte hör till lektionen. Flera elever lyssnar inte heller på tillsägelser av mig utan fortsätter ”prata klart”. Jag får höja rösten rejält och låta riktigt ”arg”. Fråga gärna hemma hur ditt barn upplevt veckan och varför.

Vi började veckan med att gå igenom hur en berättande text är uppbyggd. Vi tränade genom att para ihop texter där vi upptäckte vilket som var början, mitten och slut. Därefter skrev vi början på en saga till vår fadderklass och nu har vi fått tillbaks fortsättningen. Vi kommer att växelskriva sagan tillsammans under våren, måla bilder till och läsa den tillsammans som avslutning.

Vi har också haft 2 Grej of the day, om Ada Lovelace och Majblomman. Eleverna hade önskat att få se livevisningen från Majblomme-Tv där de direktsände från Stockholm med Tobbe Trollkarl och Panetoz. Nu är det fritt fram att köpa Majblommor 🙂 och flera elever är sugna på att själva få sälja majblommor nästa år.

I matten har vi fortsatt jobba med likhetstecknet, men också hur man skriver/ritar/visar hur man tänker då man räknar ”lästal”. Vi har också gjort Kängurutävlingen som vi kommer fortsätta jobba med nästa vecka. Vi fortsätter också att träna huvudräkning inom talområdet 0-20.

I SO fortsätter vi med samhället. Vi har upptäckt en tom lokal i vårt samhälle och alla elever har fått komma med förslag på vad den kan användas till. Det ska vara något som alla i samhället har nytta/glädje av. Fråga gärna vad just ert barns förslag var. Nästa vecka argumenterar vi för våra förslag och röstar fram ett ”klassförslag”.

I tisdags var vi ute och letade efter knoppar. Det blev en lite annorlunda lektion än jag tänkt. Jag hade blivit informerad om att eleverna jobbat med knoppar i år 1 och hade tänkt lektionen som repetition, vilket det inte blev. Nu får vi lägga någon lektion till (eller ett par) på träd och knoppar. Dennis som observerade under utelektionen kommer tillbaks för att intervjua vissa elever, därav de två pappren om ”medgivande” denna vecka i mappen.

Vi blev nyfikna på utegymmet vi såg i tisdags under ”knopplektionen” och passade på att gå dit på långrasten i onsdags. Eleverna lekte och hade jättekul tillsammans. Överlag har de lekt mycket tillsammans på rasterna denna vecka och uttrycker att de haft jättekul. Se gärna bildspelet ovan.

bildlektionen fick eleverna färglägga bilder från Quiver och sedan se dem i appen Quiver. Det utbröt en spontan applåd av förtjusning när man såg sina bilder bli ”levande”.

En liten film om hur Quiver kan fungera ser ni nedan.

Vi har också hunnit med någon Gonoodle, brasslek, Lilla Aktuellt och tyst läsning.

Att tänka på till nästa vecka

Måndag
Tisdag
Onsdag – Bibliotek, kom ihåg biblioteksböcker hemma.
Torsdag – Läsläxa och matteläxa nomp.
Fredag – Idrott, kom ihåg kläder, skor och handduk.

Ha en mysig helg!
Hälsningar Ulrika och 2:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *