Veckobrev v. 16

Hej!

Här kommer information om veckan.

Matematik
Vi har fortsatt jobba med = likhetstecknet. Det går framåt, blir lättare och lättare att förstå uppgifter där likhetstecknet finns på olika plats i uppgiften, t ex 8 + __ = 12 – 2.

Vi har också räknat på ett helt nytt sätt, nämligen med algoritmer, uppställning, men bara med addition. Vi har till och med provat på att använda minnessiffra! Matteläxan nästa vecka är en stencil! Det finns även frivillig läxa på nomp som handlar om addition och subtraktion i talområdet 0-20 för att automatisera additions- och subtraktionstabellerna.

Svenska
I svenskan har vi jobbat med J-ljudet och läst tyst. Vi har också övat på vårsånger och haft sista brasslekslektionen.

Alla elever har också fått inlogg till inläsningstjänst. Där kan man ladda ner/läsa/lyssna på ljudböcker som alternativ till ”vanliga” böcker då det behövs.

Att ladda ner böcker fungerar allra bäst på datorn där man tydligare ser vad som finns att välja på. Det fungerar på läsplatta med, men där är det bra om man vet något ord i bokens titel när man söker. Jag hjälper gärna till om man tycker detta låter intressant och vill att jag visar hur man gör.

SO
Vi har fortsatt jobba med vårt samhälle. Eleverna fick i början av veckan rösta på det förslag de tyckte bäst om till den ”tomma lokalen” och det blev ett café med pub. Vi fortsatte med att bygga egna små samhällen som vi sedan lade ihop till ett stort. Vi hade 3 sjukhus och många affärer i vårt samhälle, men inte så  många bostadsområden… Givande att diskutera kring.

Övrig information
Nästa vecka börjar en ny elev i 2:1. Han heter Jafar och kommer från Irak. Jafar är i klassen tisdag och fredag nästa vecka, för att börja ”på riktigt” vecka 18.

Nästa vecka är jag i Stockholm på SETT-mässa. Det innebär att eleverna har vikarie onsdag och torsdag. Det blir Ulrika O som vikarierar.

På torsdag har vi skräpplockardag tillsammans med fadderbarnen i f-klassen. Skolan köper in plasthandskar. Tidigare har jag upplevt att vissa tycker det är bättre med egna tunna fingervantar, vilket så klart är okej.

På fredag firar vi Valborgsmässoafton. Vi sjunger vårsånger och har en hattparad,om man vill får man gärna ta på sig en hatt på fredag. Eleverna leker lekar i idrottshallen efteråt så idrottskläder behövs ej denna dag.

Att tänka på till nästa vecka:
Måndag –
Tisdag – Jafar börjar i klassen
Onsdag Ulrika O vik.
Torsdag – Ulrika O vik. Läsläxa och matteläxa stencil och frivillig nomp.
Skräpplockardag.

Fredag – Idrott. Hatt om ni vill.

Ha en härlig helg i vårvädret!

Hälsningar Ulrika och klass 2:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *