Veckobrev v. 17

Hej!

Det har varit en händelserik vecka. Klassen har fått en ny elev. Han heter Jafar Al Kanaani och bor på Eja-Märtas. Eleverna är glada att Jafar har börjat i klassen och tar stort ansvar som klasskamrater när det gäller att visa hur man bör/ska vara i klassrummet och mot varandra. I tisdags var Jafars första dag och då berättade Safwan (som jobbar på skolan som bl.a introduktionsguide) hur man säger många arabiska ord, se bilden nedan. (Med reservation för stavfel.)

IMG_4320

Sedan har klassen haft Ulrika O som vikarie då jag varit på SETT-mässan i Stockholm. Ulrika hälsar att det har gått jättebra. Lite pratigt men eleverna har skött sig väl, vilket är roligt att höra.

I veckan har vi jobbat i häftet ”Vi lär oss om eld och brand”. Det får ni föräldrar se nästa vecka då eleverna har skrivläxa i det häftet. Eleverna har fått materialet som förberedelse för Räddningstjänstens besök på tisdag nästa vecka. Ulrika O hälsar också att eleverna samlade ihop fyra säckar med skräp på skräpplockardagen, så nu är det fint i skogen 🙂

Utöver detta har eleverna jobbat med fler än och färre än i matten samt fortsatt med likhetstecknet. Nästa vecka börjar vi jobba med 3:an och 6:ans tabell. Sjung gärna multiplikationssångerna tillsammans. De har också läst boken ”Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna”, en härlig bok som finns som kortfilm på youtube.

 

Information från idrottsläraren Emma.
Från och med nästa vecka, vecka 18, är vi utomhus på idrotten. Enligt läroplanen skall undervisningen bedrivas såväl inom- som utomhus. Detta innebär att eleverna behöver kläder efter väder. Överdragskläder och skor som går att röra sig i, som sitter fast på foten. Vid snöoväder, hällregn, storm eller dylikt är vi givetvis inomhus, så det är bra att även ha sina inneskor till hands.

Jag, Emma, har numera en arbetstelefon som ni kan nå mig på om det är något kring idrotten. Om eleven till exempel inte kommer till idrotten eller måste gå tidigare är det bättre att ni kontaktar mig direkt. Sms eller samtal går vilket som. Meddela bara vem ni är och vilket barn det rör. Nummer: 072-9651079. E-mail går fortsättningsvis lika bra också (emma.harborn@varberg.se).

Vänliga hälsningar Emma.

Idrottsdag
Som ni läste för några veckor sedan är det idrottsdag den 9 maj. Då behöver eleverna ha med sig matsäck och dryck, (om ni inte meddelat Emma om att ert barn vill ha matsäck från skolan), kläder efter väder och skor.

Fritids
Fritids vill åter påminna om att de vill ha ändringar i schemat på Tempus istället för på lappar. Det är bättre att lägga in på Tempus och skicka lapp, än bara en lapp.

Läxor
Till nästa vecka är det inga läxor. Eleverna kommer ha en skrivläxa, läsläxa och matteläxa till torsdag v. 19 och den skickar jag med eleverna hem på måndag, så de har mer än en vecka på sig. Jag vill också berömma eleverna, dels för att de gör och lämnar in läxor i tid och för att så många ändå gjorde den frivilliga nomp-läxan! Superduperbra!

Idag sjöng vi in våren och här är en bild på några fina ”hattar” i hattparaden.

IMG_4350

Att tänka på till v. 18

Måndag –
Tisdag – Besök av räddningstjänsten
Onsdag – Bibliotek, tänk på att ta med biblioteksböcker du har hemma.
Torsdag – LOV
Fredag – LOV

Ha en riktigt bra helg!
Hälsningar Ulrika och klass 2:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *