Veckobrev v. 18

Hej!

Här kommer ett kort veckobrev från en kort vecka.

Vi har jobbat med fler kaosuppgifter i matematiken. Be gärna eleverna förklara vad det är 🙂 Eleverna har också fått göra egna kaosuppgifter. Vi har också repeterat sambandet mellan multiplikation och division då vi jobbade med 3:an och 6:ans tabell.

I svenskan har eleverna fått parläsa sagor och jobba med läsförståelseuppgifter till. Vi har också jobbat med Språkskrinet, känsloord.

I SO har vi gjort klart Vårt samhälle och här i skolan väntar diplom på eleverna då de kommer tillbaks på måndag. Vi har också haft besök av Räddningstjänsten och en förberedd brandutrymning.

Friluftsdag på måndag

måndag åker hela F, 1, 2, 3 till Påskbergsvallen för friluftsdag. Eleverna kommer ombytta på morgonen. Vi duschar inte på skolan eller på Påskbergsvallen, utan de elever som är på fritids får byta om då vi kommer tillbaks till skolan om de vill.

Alla elever (som inte anmält att man vill ha matsäck från skolan) ska ha med sig matsäck och dricka för hela dagen! Man får ha med sig en liten fika om man vill.

Om väderprognosen stämmer ska det bli sol och 21 grader varmt, så extra dryck är bra att ha med. Eller en vattenflaska att fylla på. Om ditt barn har lätt att bli solbränd är det bra om ni tänker på solskydd.

Skoldagen är som vanligt 8.00-13.30.

 

 

Viktigt att tänka på till nästa vecka är:

Måndag – Friluftsdag på vallen. Tänk på kläder efter väder, bra skor, matsäck och dricka till hela dagen!
Tisdag
Onsdag
Torsdag – Läsläxa (ingen skrivläxa i Moa och Mille-häftet) och läxa i brandhäftet, sidan 13. Matteläxa på nomp.se.
Fredag – Idrott, uteidrottskläder och skor. Vid riktigt dåligt väder är det inneidrott, se information från Emma i förra veckobrevet.

Nu skiner solen härligt ute och jag önskar er en härlig lång vårhelg!

Hälsningar Ulrika och 2:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *