Veckobrev v. 19

Hej!

Här är information om vad som hänt i skolan denna vecka.

I  måndags var alla elever i F-3 på Påskbergsvallen och provade på olika friidrottsgrenar. Alla elever delades upp i grupper och var tillsammans med elever i alla årskurser.

Eleverna kämpade jättebra. Vi hade en härlig dag i solen och alla var nöjda och trötta efter dagen.

IMG_4399

Resten av veckan har gått i en rasande fart.

I matten har vi fortsatt med kaosuppgifter, men också tränat på 3:an och 6:ans tabell. Vi har sett Matildas mattegåta om längd, men också jobbat mycket i matteboken.

I NO gick vi ut och letade efter växter och djur i närmiljön. Vi kommer fortsätta jobba med det, prata om livscykler och näringskedjor i NO ett par veckor framöver.

I svenskan har vi haft tyst läsning, textsamtal till högläsning och så har eleverna fått göra klart sin läsförståelseuppgift till sagor som de läst i par.

Eleverna har börjat måla fjärilar i bilden. De ska pryda ”scenen” på skolavslutningen. Jag visade en sida där man kan se olika fjärilslarver och hur de ser ut när de utvecklats till fjärilar. Den tyckte eleverna mycket om, här kan ni se den.

Vi har också haft besök av två av er föräldrar och ni har varit snälla och berättat om era yrken. Som ni säkert märkt tycker eleverna det är superintressant och de har många frågor. Visserligen är temat ”vårt samhälle” slut, men ni föräldrar är alltid välkomna att vara med i klassen. Då får ni, om ni vill, gärna berätta om ert yrke eller annat som kan vara lärorikt och intressant.

 

 

Att tänka på till nästa vecka.

Måndag
Tisdag – Ulrika på utbildning, Ulrika O vikarierar.
Onsdag – Ulrika på utbildning, Ulrika O vikarierar.
Torsdag – Läsläxa och matteläxa, nomp
Fredag – Idrott. Tänk på uteidrottskläder och handduk.

Ha en härlig helg.

Ulrika och 2:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *