Veckobrev v. 2

Hej igen!

Nu är skolan igång och vi har haft tre bra dagar denna vecka.

Det mest spännande var att besöka banken. Vi fick träffa många som jobbar på banken, besöka bankvalvet där alla bankfack finns och se på en film om veckopeng. När vi kom tillbaks till skolan utvärderade vi bankprojektet och fick läsa i tidningen Lyckoslanten.

På länken nedan finns en inbjudan till en öppen föreläsning om barns ekonomi. Den handlar om det era barn fått lära sig mer om och fundera kring under vårt bankprojekt.

Inbjudan till föreläsning om barns ekonomi

Vi har också gjort repetitionsuppgifter från matteboken vi jobbat mycket med under höstterminen. Det var uppskattat av många elever, de kände att de kunde många uppgifter och det var roligt. Vi har också haft en Grej of the Day om fyrverkerier och vi såg Japans nyårsfyrverkeri, vilket är väldigt vackert. Ni kan själva se det nedan (önskemål från eleverna att länka till det på bloggen).

Vi har också arbetat med läsläxan, sett på både trav och galopp, för att lättare förstå hur Jonte har det när han tränar med Azzah.

Vi har pratat om vad som är viktigt att tänka på i klassrummet och hur man ska vara mot varandra i en övning som jag kallar ”Det här vill jag inte förhandla bort i vårt klassrum”, se bildspelet.

Utvecklingssamtal
Vårterminens utvecklingssamtal kommer att äga rum under veckorna 4-7. Detta samtal kommer eleverna att få hålla i själva. De kommer att få förbereda sitt samtal i skolan, precis som på vårterminen i år 2.

Eleverna har fått fylla i en enkät i skolan, titta gärna på den tillsammans hemma och om ni vuxna vill ta upp något särskilt så anteckna gärna det också.

Det är särskilt viktigt att ni skickar med enkäten tillbaks till skolan innan samtalet ifall ni vill prata om något ni tror att jag behöver fundera extra över eller ta upp med någon annan lärare/pedagog/fritidspersonal.

Tider för utvecklingssamtalet går ni in och bokar på doodle.com som tidigare och samtalen hålls i klassrummet. Tänk på att vissa tider är på idrottslektionerna. Om du har ett barn som absolut inte vill missa en idrottslektion, välj inte en sådan tid. Passar ingen av tiderna?  Kontakta mig så hittar vi en annan tid tillsammans.

http://doodle.com/poll/8u2sffavnqqwnhmn

Att tänka på till v. 3

Måndag – Mamma Måd kommer till oss.
Tisdag – Idrott, kom ihåg ombyte, skor och handduk.
Onsdag – Bibliotek för de som behöver låna eller låna om böcker.
Torsdag – Idrott och läsläxa
Fredag – Matteläxa.

Matteläxan nästa vecka är att samla nompix på nomp i en burk som jag ser på datorn. Man får själv välja uppgifter. En uppgift som man gör för första gången ger 5 nompix. Gör man samma uppgift fler gånger får man färre nompix per gång. Ju fler nompix klassen samlar, desto bättre. Får klassen över 1200 nompix händer något extra kul. Tänk på att utmana dig själv att göra övningar du inte provat på, eller öva på sådant du behöver bli bättre på. Tänk på dina mål i matte!

Jag ser fram emot en lärorik och rolig vårtermin tillsammans med era fantastiska barn.

Hälsningar Ulrika och klass 3:1

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *