Veckobrev v. 2

Hej!

Det har varit en riktigt bra vecka och eleverna har jobbat på riktigt bra. De har haft mycket fokus på lektionerna vilket känns jättebra. Eleverna har också fått beröm av andra lärare som varit i klassen.
Det prat som ändå varit på lektionerna (som inte hör till ämnet) har till stor del handlat om Moviestar planet, MSP. Jag har fått säga till på skarpen flera gånger. Tidigare har jag i klasser upplevt hur MSP och andra sociala nätverk skapat grupperingar, där vissa barn uteslutits och där attityden på chatten inte alltid är juste. Jag har inte märkt av detta i klassen, jag vill bara, om ni inte redan är det, uppmuntra er att vara närvarande och prata med era barn om vad de gör på nätet.

Vi har i veckan jobbat i matteboken men också repeterat orden som var svåra då vi jobbade med volym. Knappt, drygt, lite mer än, lite mindre än, exakt, nästan, ungefär och rågad. Eleverna fick bl a spela ett memory. Många tycker orden är svåra så tänk på att använda dem hemma när det passar. Nästa vecka fortsätter vi med matteboken kap. 7 och jobbar också med mönster.
Matteord volym
EQ såg vi sista avsnittet av Ugglan och kompisproblemet. Det handlade om att man ska säga som det är om man gjort något fel. ”Om du inte varit sjyst, ska du inte vara tyst” skrev vi i våra ”Vara vänner-böcker”.
I svenskan har vi jobbat med synonymer och repeterat vokaler. Eleverna har också fått fortsätta träna på att skriva berättelser. Vi har fortsatt läsa i Sune i Ullared.
I historian har vi börjat med temat ”Förr och Nu”. Eleverna fick skriva hur de trodde det var förr och prata i grupper om sina texter. Därefter såg vi ett avsnitt av julkalendern, från 20-talet. Vi har läst i so-boken hur det var i skolan förr. Vi fortsätter med att prata, läsa och se film om hur det var i hemmen och vad man gjorde på fritiden. Jag söker fortfarande någon äldre person som skulle kunna berätta om hur det var att växa upp i närområdet förr.
engelskan såg vi femte avsnittet av ”The Game” som handlade om våra sinnen. Eleverna fick göra en stencil med orden eyes, ears, mouth, nose, hands och sinnena sight, hearing, taste, smell och touch. Det var ganska svåra ord tyckte flera.
bilden gjorde eleverna klart sina bildmappar och fick färglägga en ”Julkalender” eller rita fritt.
Vi har också hunnit med att ha en kahoot, se Lilla Aktuellt, göra ett nutidskryss, läsa upp läsläxan och gå igenom en ny läsläxa, samt ha kamratsamtal.

Resurs i klassen.
Johan som varit resurs i klassen har slutat och rest på semester till Bali, härligt!
Ulrika O kommer att hoppa in som resurs i 2:1 nu de närmaste veckorna.

Detta tycker eleverna om veckan:
Jag har lärt dig om synonymer, mycket ord som kan betyda samma.
Jag har lärt mig vad känslor heter på engelska.
Jag har lärt mig om hur det var förr.
Jag har förstått mer hur det var förr när du stod och berättade.
Förr i tiden i skolan kan jag mer om.
Man lär sig mycket på nompläxan, både att läsa och matte.
Jag har lärt mig mer engelska ord.
Det var roligt att spela memory med volymord.
Det har inte varit så jättepratigt i klassrummet.
Det var roligt att kolla på julkalendern.

Utvecklingssamtal.
Under vecka 5, 6 och 7 har vi vårens utvecklingssamtal. Inför samtalet kommer eleverna få förbereda sig i skolan genom att välja vad de vill visa upp för er. Ni kommer också få en stencil att gemensamt diskutera kring hemma.
Ni bokar tid för samtalet genom att gå in på nedanstående länk och välja en tid. Har ni inte valt tid den 21 januari kommer jag att dela ut kvarvarande tider. Både valda och ev. utdelade tider bekräftar jag via mejl. Jag räknar med att samtalet tar ca 30 min.

Boka tid för utvecklingssamtal

Att tänka på till v. 3
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag – Läsläxa och matteläxa (nomp.se alt. stencil). Elever som önskar har fått påminnelselapp till nomp att ha i sin mapp.
Fredag – Idrott, ta med idrottskläder och handduk.

Påminner igen om att det finns mycket kvarglömda kläder, både i kvarglömt-lådan i ”vår hall” och i stora entrén.

Kläder i stora entrén

Trevlig helg önskar Klass 2:1 och Ulrika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *