Veckobrev v. 20

Hej alla föräldrar!

Veckan som gått.
Denna vecka har vi jobbat mycket med SO och NO. På SO har vi fortsatt prata om Halland och också tränat på städer och vattendrag i Halland. Man kan säga att eleverna inte hade stora kunskaper om vart Varberg, Falkenberg, Halmstad, Kungsbacka osv låg tidigare, nu har de flesta lite bättre kännedom om detta.

I NO’n har vi jobbat med, läst om, experimenterat om och funderat kring magnetism. Vi började med att jag la ett gem i en hög och smal vas, fylld med vatten. Sedan fick eleverna klura på hur jag skulle få upp den utan att tömma ut vattnet, stoppa ner något i vasen eller ens bli blöt. Då jag tog fram magneten förstod alla det nya arbetsområdet. Vi jobbar bara med magnetism denna vecka, nästa vecka är vi nyfikna på elektricitet.

I matten fortsätter vi med repetitionskapitlet och kap 9 som handlar om kombinatorik och distributiva lagen. De som är klara får antingen nya utmaningar eller jobba i 3 A boken, vilket ju är lätt som en plätt nu 🙂 Vi ser också på Morfis kod.

I svenskan har jag läst fria dikter denna vecka, dels på ämnet kärlek, sorg och självkänsla, men också matematikdikter och dikter som handlar om ingenting. Eleverna har fått skriva egna fria dikter i sin diktbok. De fick läsa upp dem idag fredag och de har verkligen skrivit gripande och talande fria dikter. Alla dikter vi skrivit finns i elevernas diktbok. Den får de med sig hem då terminen är slut. Läs gärna i den tillsammans, och spara den som minne.

På engelskalektionerna har eleverna tränat på och uppfört dialoger och spelat spel där de tränat engelskaglosorna. Vi har också haft en Grej of the Day som handlade om Picasso. Därefter målade vi, inspirerade av Picassos konst.

Idag fredag var Aayse här och berättade om sitt jobb på BUP. Det var intressant att höra om ADHD och andra funktionsnedsättningar.

Idrottsdag på Vallen.
På tisdag åker alla elever i F-3 till Vallen för en friidrottsdag. Det är elever i år 8 som håller i stationerna, och minst en pedagog från skolan går med varje grupp under dagen. Eleverna behöver ha kläder efter väder, matsäck och dryck. Har ni beställt mat från köket räcker det med dryck. Som vanligt gäller att eleverna ej får ta med sig läsk, godis eller snacks.

Bussen går från skolan kl. 8.30 och tillbaks till skolan kl. 13.00. Det innebär att skoldagen blir som vanligt för 3:orna.

Lärarna i år 3 kommer inte att vara med på Vallen, vi ägnar denna dag åt sammanställning, rättning och bedömning av nationella prov.

Orientering
Vi har fått möjlighet att vara med på en orienteringsövning i Varberg. Detta  är vi (och Emma H) mycket glada för. Det finns en uppsatt bana med ”moderna orienteringskontroller” vilket vi inte har på Ankarskolan just nu. Vi kommer att åka buss in till stan och sedan får alla 3:orna prova på att orientera. Därefter åker vi tillbaks till skolan och äter lunch. Vi är alltså bara borta på förmiddagen. Eleverna får ta med vattenflaska och en frukt. Det är bra om de kommer ombytta på morgonen och har med sig ombyte som de kan byta om till när de är tillbaks i skolan.

Utflykt till Varbergs fästning.
Den 30 maj cyklar elever i år 3, pedagoger och några föräldrar tillsammans till Varbergs fästning. Vi stannar vid grottor från stenåldern vid Hästhagaberget, samt vid sanatoriekyrkogården vid Kurorten för att ta del av historia kring dessa platser.

Vi har fått tid för guidad visning på Fästningen kl. 11.30 och 12.30. Under tiden den guidade visningen pågår går den andra halvan av gruppen på museets utställningar. Vi äter lunch ca kl. 10.50 denna dag. Då vi är klara på Fästningen cyklar vi tillbaks till skolan.

Vi vill påpeka vikten av att alla som följer med på utflykten använder cykelhjälm.

Eleverna ska denna dagen ha kläder efter väder, cykel, hjälm och matsäck med dryck. Vill man ha en liten fika är det också okej. Ingen läsk, godis eller snacks, som vanligt.

Vill ni beställa mat från köket till denna dag gör ni det snarast genom att mejla till emma.harborn@varberg.se och ange ert barns namn, klass och ev specialkost.

Har ni beställt mat från köket till denna dag behöver ditt barn ändå ha en ryggsäck/väska med till skolan eftersom vi får maten i portionsformar som eleven själv får ansvara för. Vattenflaska är också bra att ha under dagen.

Vi kommer att cykla till fästningen i alla väder, så vi ställer inte in om det regnar (som någon elev trodde).

Har ni frågor angående vårens utflykter så får ni höra av er.

 

Att tänka på till v. 21
Måndag – Lämna in lappen om utflykten till Varbergs fästning.
Tisdag – Klasserna f-3 åker till Vallen för idrottsdag. Se info ovan!
Onsdag – Orientering vid Friskusstugan. Se info ovan!
Torsdag – LOVDAG
Fredag – LOVDAG

Ha en härlig helg!

Hälsningar Ulrika och klass 3:1.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *