Veckobrev v. 20

Hej!

Denna veckan har varit kort för mig men vanlig för eleverna. Jag har varit på friluftsutbildning och fått tips på lekar och aktiviteter att göra utomhus.

Det har varit lite ”småtjafsigt” i klassen. Eleverna ”rättar” varandra och vaktar på varandra, om någon gör något, t ex läser fel eller pillar någon i håret, (som egentligen inte är något speciellt) så börjar flera diskutera det mellan varandra, rätta eller säga till den ena eller den andra på ett sätt som stör lektionen eller helt tar fokus från det vi gör. Även Emma på idrotten reagerade idag. Vi har pratat om det både onsdag, torsdag och fredag, och fortsätter prata om det så länge det behövs, men prata gärna om detta hemma också.

Vi har börjat jobba med bråk i matematiken. Här kan eleverna se introduktionen till bråk igen om de behöver. De allra flesta tyckte det var både roligt och ganska lätt att förstå och namnge bråk. Det som kan vara svårare är att storleksordna bråk, men det fortsätter vi att jobba med.

I svenskan har vi jobbat med Språkskrinet, olika typer av ord, t ex känsloord och hur man kan variera sin text.

I NO har vi eleverna sett filmer om Livet vid sjön och Livet i skogen och pratat om olika näringskedjor i de olika livsmiljöerna. Vi har också pratat om fotosyntesen. Vi har också målat klart våra fjärilar som vi ska ha på skolavslutningen.

Vädret är temat på engelskan och eleverna fick sjunga om vädret och fråga varandra om favoritväder. Vi fortsätter jobba med väder terminen ut. Eleverna har också gjort klart sina musiksagor i musiken.

Skolresa
Den 7 juni åker alla elever i år 2 till Ästad gamla skola och Emmastugan. Eleverna börjar i vanlig tid, 8.00, men slutar senare än vanligt, vid 14. Bussen går från Ästad kl. 13.30. De elever som är på fritids går till fritids när vi är tillbaks och de elever som ska gå hem får hämtas eller gå hem själva beroende på hur ni vuxna bestämmer. Lägg in ändringar i Tempus som vanligt.

Denna dag får eleverna ha med sig matsäck, fika och dryck hemifrån. Är det någon som önskar matsäck (lunch) från köket behöver ni meddela mig detta senast på måndag den 23/5. Skriv gärna mejl i så fall på ulrika.bohlin@varberg.se.

Denna dag är det viktigt att tänka på att ta på kläder efter väder, vatten/dryck och solskydd om det blir en solig dag. Bra skor är också viktigt, för vi går mellan Emmastugan och Ästad gamla skola, en promenad på ca 25-30 min.

Läxor.
Till nästa vecka har eleverna inga läxor eftersom de är lediga på torsdag och fredag. Läsläxa (läsårets sista) och matteläxa om geometri på nomp är till torsdag v. 22.

 

Att tänka på till nästa vecka:

Måndag
Tisdag
Onsdag – Kulturskolan kommer och har dramalektioner.
Torsdag – Studiedag
Fredag – Studiedag. Fritids är stängt.

Ha en skön helg!

Ulrika och 2:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *