Veckobrev v. 21

Hej!

Info om veckan.

Vill börja med att berätta att eleverna blivit bättre när det gäller att påpeka saker hos varandra. Det är fortfarande pratigt, men de är sjystare mot varandra och det är bra! Det är ju lite ”sommarlov i luften”, solen och det vackra väder gör nog sitt till att det blir lite svårare att fokusera på lektionerna.

I måndags gjorde vi ett bråkpapper. Vi vek det flera gånger och skrev delarnas namn i bråkform. Därefter har vi jobbat med geometri i matematiken. Vi har gått igenom begreppen hörn, sida och kant. T ex en kvadrat har 8 hörn, 6 sidor och 12 kanter.

Vi  var också ute och håvade. Vi fick bl a upp flicksländelarver, en igel, en trollsländelarv och grodyngel. Det var mycket mygg i skogen vilket var lite störande tyckte vissa.

På engelskan såg vi en saga om Ali Baba och fortsatte prata om väder. Eleverna har fått skriva en återberättande text om något de upplevt. De har också ritat en näringskedja.

I går (onsdag) var Jenny och Johan från skapande skola här och hade drama. De spelade forumteater då de bad eleverna om hjälp att lösa olika dilemman/situationer. Det uppskattade eleverna och tyckte var mycket kul.

 

Friluftsdag
På torsdag är det friluftsdag i år F-3. Då kommer år 6 att hålla i olika stationer med pedagoger som stöd. Temat är olika natur/friluftslekar och övningar. Flera lärare i år 1-3 (däribland jag) är inte med på dagen utan jobbar med att rätta/analysera nationella prov. Eleverna slutar och börjar i vanlig tid och skollunch serveras som vanligt. Beroende på väder kan det vara bra att tänka på (förutom kläder, skor efter väder) vattenflaska och ev solskydd.

Att tänka på till nästa vecka.
Måndag – 
Tisdag
Onsdag – Bibliotek, tänk på att ta med biblioteksböcker du har hemma.
Torsdag – Friluftsdag, tänk på kläder, skor efter väder och ev vattenflaska.
Läsläxa och matteläxa på nomp.se
Fredag – Idrott ute. Glöm inte skor, kläder och handduk.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *