Veckobrev v. 3

Hej!

Denna vecka har varit riktigt bra, förutom att några varit sjuka men det kan man ju inte rå över. Eleverna jobbar flitigt och är positiva till uppgifter och det vi gör i skolan.

Vi haft besök av mamma Måd. De flesta eleverna tyckte det var kul att äntligen få träffa henne och sjunga med henne. Roligt att få träffa de andra eleverna i år 3 också, tyckte många.

Vi har jobbat klart med bronsåldern och nästan även järnåldern. Vi har läst, diskuterat, jämfört tidsåldrar, sett film, gjort kahoot och nu har vi en skrivuppgift om järnåldern kvar. Veckans bilduppgift hängde också ihop med historia, vi gjorde runstenar.

Eleverna har förberett sina utvecklingssamtal. Enkäten skickar jag med hem idag, kolla på den tillsammans och skriv till om ni föräldrar vill ta upp något särskilt. Skicka gärna med enkäten tillbaks till skolan någon dag innan vi har utvecklingssamtal. Ni som inte bokat tid för utvecklingssamtal gör det på denna länk: http://doodle.com/poll/8u2sffavnqqwnhmn

De flesta har gjort färdigt repetitionsuppgifterna och har börjat kolla av de individuella målen i matematik. Vi har också jobbat med känguruuppgifter. I mars är vi med i Kängurutävlingen igen. Här är ett exempel på en uppgift.
I år är uppgifterna lite svårare än förra året, då vi gör uppgifterna för elever i år 3 och 4 nu.

Som ni kanske hört och läst i bloggen förra veckan var matteläxan att samla nompix i en virtuell burk. Jag tänkte att målet är nått om eleverna samlar 600 nompix men lovade något kul om de samlade 1200 nompix. Eleverna har till idag samlat 1929 nompix och idag fick eleverna varsin glass som uppmuntran för väl gjord läxa. Nästa gång vi har en liknande läxa blir belöningen en aktivitet, t ex en rolig quiz eller lek.

I engelskan har vi börjat med ett nytt kapitel – Lunch time – där temat är mat. Vi kommer också träna på I am, You are, He, she it is.

Eleverna har också samlat ihop 20 stjärnor så snart får de bestämma över en lektion igen.

Att tänka på till vecka 4
Måndag
Tisdag – Idrott.
Onsdag
Torsdag – Idrott och läsläxa.
Fredag – Matteläxa.

Slutligen en länk till vårens Barnens bio utbud.

Trevlig helg önskar Ulrika och klass 3:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *