Veckobrev v. 33

Hej!

De första dagarna är till ända och det har varit en lite tröttsam omställning från att ha lov, ledigt till att vara tillbaks i skolan, både för mig och eleverna. Men också roligt och spännande att träffas igen!!!

Vi har pratat mycket om regler och hur man ska vara mot varandra, ett tema som hela skolan börjar terminen med.

Vi firade att skolan börjat med att samlas alla i F-3 och presentera elever och personal, ny som gammal. Vi sjöng Ankarsången och fick besök av en glassgubbe som bjöd på glass 🙂

14063898_10153715701026770_7490086194681272045_n

Lite praktiska saker

  • Eleverna börjar varje skoldag 8.00 och slutar 13.50 förutom på onsdagar då de slutar 14.40.
    Bussen går hem kl. 14.00 alla dagar utom onsdagar då den går hem 14.50. Just nu finns inga elever som åker buss regelbundet i 3:1.
  • På tisdagar börjar eleverna skoldagen med idrott. De får gärna komma ombytta till skolan. Kl. 7.50 öppnas dörren till omklädningsrummet och de elever som inte är ombytta får då byta om. Efter idrotten duschar eleverna och byter till vanliga kläder. Det är uteidrott som gäller tills Emma meddelar annat.
  • Det har funnits mycket lappar i mappen de första dagarna. Igår fick ni lapp om föräldramötet den 8 september. Jättebra att lapparna kommer in så fort som möjligt och jag har faktiskt redan fått de allra flesta 🙂
  • Eleverna får ta med frukt, smörgås, knäcke om de önskar. Skoldagarna är ju lite längre i år 3.
  • Vår nya klasskamrat Wilgot tipsade oss om ”läsutmaningen”. Man ska läsa 4 böcker på olika teman. De är sorg, glädje, kärlek och skräck. Många elever vill vara med och vi kommer skriva bokrecensioner som vi använder då vi tävlar senare i höst. Jag bifogar en länk om ni vill läsa om Läsutmaningen. https://www.akademibokhandeln.se/lasutmaningen/
  • Det finns kvarglömda kläder i stora entrén. Jag har inte sett något datum då de skänks till behövande, men ta gärna en titt där om ni saknar kläder hemma.

IMG_5278 IMG_5279

________________________________________________

Läxor
Vi kommer starta terminen med läsläxa och matteläxa precis som i år 2. Även i år är det veckoläxor som gäller. Läsläxan delas ut på fredagar och samlas in på torsdagar, men redovisas på fredagen. Matteläxan ges ut alternativt publiceras på fredagar och lämnas in, görs klart till fredagen efter.

Vi har en ny läslära på skolan och treornas bok heter ”Nyckeln till skatten”. Vi kommer att ha den som läsläxa under veckorna 34-45. Detta har jag valt av två anledningar. Dels för att eleverna känner igen arbetsgången, dels för att ”komma igång” med läsningen igen efter sommaren. Jag kommer att göra läsläxor som liknar de i Moa och Mille, med lite frågor på texten och kunna knyta an texten till egna erfarenheter, tankar. Läsläxan/svenskaläxan kan också vara ett specifikt moment som vi jobbar med för tillfället, t ex att skriva ett brev eller hitta frågeord.

Vi kommer endast att ha varannat kapitel som läxläxa. Varje fredag läser jag två kapitel högt och eleverna har sedan läxa på det sista kapitlet. Det står i läsläxboken och här på bloggen vilket kapitel som är i läxa.

IMG_5280

När det gäller matteläxan kommer den att vara på nomp men ibland, som nästa vecka, en praktisk uppgift att utföra hemma. Mitt mål är att läxan ska vara förberedd så att det ev endast behövs mindre vuxenstöd, helst inget alls.

Har ni frågor så hör av er eller fråga när vi ses.

IMG_5273

________________________________________

Att tänka på till v. 34

Måndag – Eleverna har slöjd första gången.
Tisdag – Idrott – kom gärna ombytt. Tänk på kläder, skor och handduk.
Onsdag
Torsdag – Idrott. Tänk på idrottskläder, skor och handduk.
Fredag – Läsläxa kap. 5 och matteläxa stencil längd, mäta hemma.

Glöm inte fylla i lappar och skicka tillbaks till skolan!

Trevlig helg önskar Ulrika och Ulrika

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *