Veckobrev v. 35

Hej!

Det har varit en bra vecka i skolan. Förutom i tisdags då jag fick gapa/skrika väldigt högt för att få elevernas uppmärksamhet. Det var en mindre bra instruktion som orsakade förvirring så det var mitt fel, och jag behövde få uppmärksamhet för att kunna göra saken bättre.

Vi har bytt platser och eleverna sitter nu ”två och två”.

Vi har börjat jobba med enkla maskiner i tekniken/sv. Vi läser i ett häfte, ser filmer, skriver och testar. Vi kommer jobba med/lära oss om:
– Lutande planet
– Hävstången
– Kilen
– Skruv
– Hjul
– Block
– Fjäder (mest för det finns en valfri bilduppgift till fjädern).

I svenskan har vi skrivit om enkla maskiner, läst upp sommarminnen, läst om träd och haft tyst läsning. Vi har också lyssnat färdigt på ”Den oändliga historien” som var jättespännande, fråga gärna era barn vad den handlade om.

I matten har vi jobbat färdigt med längd och börjar nu träna klockan. Uppmuntra era barn till att se filmerna om klockan på swedenacademy.se i samband med läxan. Vi har sett dem i skolan men det är bra med repetition.

Vi kommer också att jobba med talsorterna, 1-tal, 10-tal och 100-tal. Även engelskan handlar om siffror så räkna gärna tillsammans med era barn på engelska, talen 1-20 är bra om de kan förstå och säga.

Vi fortsätter med samarbetsövningar och samtal om regler, demokrati, hur man ska vara mot varandra och att ta ansvar för sina handlingar. Vi forsätter med kamratsamtal och eleverna tar upp saker de gjort eller andra gjort mot dem. De visar omtanke om varandra och förståelse för varandras känslor, vilket känns gott.

________________________________________________

På torsdag är det föräldramöte och nästan alla har lämnat in den gröna lappen. Kul att så många kommer! Det är inte för sent att anmäla sig. Det går bra att komma utan att vara anmäld också, vi samlas kl. 18.00 i stora matsalen och håller på så länge vi behöver, dock längst till 20.30.

Det kommer att bli gemensam information om skolan, likabehandlingsplan, presentation av personal mm. Därefter kommer år 3-föräldrar att få information om nationella prov. Vi avslutar klassvis med att prata om/titta på schema, rutiner som läxor mm, info från fritids och bloggen. Om ni inte har möjlighet att komma skriver jag ner vad vi pratat om och lägger på bloggen i efterhand.

_______________________________________________

På tisdag springer hela skolan Ankarjoggen. Eleverna får komma ombytta på morgonen. Vi samlas som vanligt 8.00 och värmer upp 8.45. Därefter får eleverna gå/lunka/löpa Ankarjoggenrundan. Då hela skolan springer på förmiddagen duschar inte eleverna i F-3, det skulle inte duscharna räcka till. Springer eleverna jättefort och blir svettiga har jag och Emma kommit överens om att eleverna får duscha på lunchrasten. Om eleverna vill ha en märkt vattenflaska med sig är det ok.

 

Att tänka på v. 36:
Måndag
Tisdag – Ankarjoggen. Tänk på kläder, skor och märkt vattenflaska.
Onsdag
Torsdag – Idrott, tänk på kläder, skor och handduk. Läsläxa. Föräldramöte 18.00.
Fredag – Matteläxa nomp.

Ha en trevlig helg!

Ulrika och klass 3:1.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *