Veckobrev v. 36

Hej!

Det har varit en bra vecka och händelserik vecka i skolan.

Den började med att vi förberedde Jaafars avsked, vi hade fått veta att han skulle sluta på onsdagen för att flytta till Piteå. På tisdagen berättade Jaafar att han inte kommer på onsdagen så då fick vi snabbt planera om och säga ”Hej då” på tisdagen. Nu har vi fått veta att han kanske inte kommer flytta till Piteå ändå, jag har mailat Safwan för att se om han kan få reda på vad som händer eftersom eleverna är både nyfikna och oroade över vad som händer.

Vi började ju också tisdagen med att springa Ankarjoggen. Hela klassen sprang 82 varv på Ankarjoggslingan som är 2 km, det betyder att vi sprang 16,4 mil!!! Wow!!! Superduktiga elever!

Fritids informerar om sin blogg som ni hittar på http://skutanfritidshem.moobis.se/ 

Vi har avslutat arbetet med Enkla maskiner genom att prova på saker praktiskt och ha en bild/teknik-lektion. Eleverna var mycket engagerade i uppgifterna och stolta över resultatet som ni kan se i bildspelet.

I matten fortsätter vi med klockan, många är säkra på den analoga och arbetar vidare med den digitala. Vi har också gjort en kluring, se bilden. Den var svår!

skarmavbild-2016-09-09-kl-14-29-48

I svenskan har vi läst en berättelse som heter ”Den magiska dörren”, (som vi också ska skriva själva sedan), sett på Lilla Aktuellt skola, skrivit ner nyheter, skrivit om oss själva till föräldramötet och  lyssnat till kap 2  av Detektivbyrån och ritat Roberts rum efter en instruktion.

Vi har också fotat våra träd, käkat äpplen och haft en samarbetsövning. Eleverna tyckte det var jätteroligt med marshmallow challenge, se bilderna.

I går torsdag blev en annorlunda och för vissa elever jobbig dag. Det handlade om att några tjejer tycker att jag är sträng och ville gå och prata med rektor om detta. Precis som jag skrivit på veckobrevet och pratade om på föräldramötet igår, är jag mycket tydlig och bestämd, sträng om ni vill kalla det det, när det gäller klassrumssituationen och att ha en god lärandemiljö. Det ena ledde till det andra och för att göra en lång historia kort kommer jag fortsätta jobba som jag gör, vara noga med hur vi är mot varandra, bestämd och tydlig  när det gäller pratighet och toalettspring under lektionerna. Jag kommer också att prata mer om varför jag höjer rösten när jag gör det, men också om hur man kan visa att man är glad och vad innebär det att skoja och vara rolig?

Har ni frågor om detta så hör av er.

Sammanfattning av vad som sades på föräldramötet igår, kommer i separat blogginlägg under nästa vecka.

Att tänka på till nästa vecka:
Måndag
Tisdag – Idrott, kom ombytt om du vill. Tänk på kläder och handduk.
Onsdag – Bibliotek, ta med böcker du har hemma.
Torsdag – Idrott och läsläxa.
Fredag – Matteläxa på nomp.

Härlig och avkopplande helg önskar vi er!

Hälsningar Ulrika och Ulrika, klass 3:1.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *