Veckobrev v. 38

Hej!

Jag vill börja med att berömma era barn. Vi jobbar ju hårt med klassrumsklimatet och det blir bättre och bättre. Flera lektioner varje dag är riktiga toppenlektioner, där eleverna är fokuserade, delaktiga och jag inte behöver tillrättavisa så mycket att det stör. Det märks också tydligt för vi hinner med jättemycket arbete i skolan, för det är ju faktiskt det det är, skolan är ju hårt arbete ibland också.

Vi har jobbat med talsorterna denna vecka. Vi har haft praktiska genomgångar, sett filmer och eleverna har jobbat jättebra i matteboken och övriga övningar. Vi har också kommit igång med Den magiska dörren, läst flera exempel på kapitel 1 och skrivit varsitt eget kapitel 1. Det är spännande berättelser som börjar växa fram. Vi har haft besök av Sally Smart som vill att vi tillsammans ska göra en Deckarhandbok, det blir jättekul!

Vi har sett en film om och pratat om Big Bang och olika skapelseberättelser. Efteråt gjorde vi en Kahoot. Vi har också hunnit med en brandövning, läsläxan, jobbat med ”Wild animals”, fotograferat träd, hittat larver, ätit äpplen och haft kamratsamtal – allt detta trots att vi bara haft 4 skoldagar denna vecka!

 

OBS!!!
Fotografering sker på måndag den 26 september kl. 10.40.

 

”Matteläxa”
Några elever har valt att ta med matteboken hem över helgen för att jobba lite. Det är okej och det är frivilligt. Man får jobba till sidan 18 (19) hemma, men gör så klart så mycket/litet man vill/orkar då det är frivilligt. Matteboken måste vara med tillbaks till skolan till tisdag, då vi ska jobba i den på lektionen.

 

Inför besöket i simhallen.
Simhallen påbjuder schamponering och noggrann tvätt innan bad, så det är bra om eleverna har med sig tvål och schampo. Den som finns i simhallen är ibland slut.
För mer info se bifogat dokument här. För utförligare information om dagen se förra veckans veckobrev.

Att tänka på till nästa vecka:

Måndag – Fotografering!
Tisdag – Idrott. Tänk på ombyteskläder, skor och handduk.
Onsdag – Vi åker till simhallen och spelar frisbeegolf efteråt. Ta med badkläder, handduk, schampo, tvål, vattenflaska och liten fika, frukt (valfri). Kläder efter väder!
Torsdag – Idrott. Tänk på ombyteskläder, skor och handduk. Läsläxa.
Fredag – Matteläxa på nomp.

Ha en trevlig helg önskar Ulrika och 3:1

2 reaktion på “Veckobrev v. 38

  1. Ja, det glömde jag att skriva! Klassens trivselledare är Molly och Arvid och de var på utbildning igår. De kom tillbaks strax innan vi slutade, så på måndag ska det bli kul att höra om deras dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *