Veckobrev v. 39

Hej!

Vi har haft en bra vecka i skolan. Eleverna har fått 4 stjärnor och har nu 9 st totalt.

Nu har vi träffats för utvecklingssamtal alla barn med föräldrar. Jag vill att ni tänker på ert barns mål och påminner dem, t ex vid läsläxa, att arbeta med sitt mål. Det kan vara hur man formar vissa bokstäver, att man använder punkt och stor bokstav, eller att man skriver läsligt.

Det är många elever som vill lära sig mer engelska. Nedan finns två länkar till webbsidor med onlineresurser, t ex korta berättelser på engelska och korsord eller pysselpapper man kan skriva ut till berättelsen. Vissa berättelser har en interaktiv övning där ord från berättelsen tränas.

http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en/short-stories/abc-zoo

Man kan också googla på Muzzy och se serien på nybörjarengelska om Muzzy. Muzzy är ett grönt, snällt ”monster” som äter klockor. Han bor i Gondoland. Där bor också en kung, drottning och en prinsessa. Prinsessan blir kär i vaktmästaren, men det finns också en elak trollkarl som hellre vill att prinsessan ska välja honom.

Fastnar ni för Muzzy finns alla avsnitt på en strömningstjänst som vi använder i skolan som heter sli.se. Där kan eleverna få elevkonton. Är ni intresserade av detta så kontakta mig.

På agendaweb.org nedan finns många övningar, många för dator och några för iPad. Det är allt ifrån enkla övningar där man parar ihop bild och ord till grammatikövningar.

http://www.agendaweb.org/vocabulary/animals-exercises.html

Det finns säkert olika appar man också kan träna med om man vill. I skolan har vi Fun english och Spelling från ne.se. Apparna från ne.se kan eleverna använda hemma med användarnamn och lösenord de fått av mig i våras, vill ni ha nya lappar med dessa så säg till.

Med några har vi pratat om läsningens betydelse och vikten av att inte ”sluta läsa” nu när många har ett okej läsflyt. Det är av yttersta vikt att läsningen nu inte stannar av utan att eleverna hittar ett intresse i att läsa om sådant som intresserar dem, både fakta och skönlitterära böcker. Att bli en bokslukare och uppleva känslan när läsningen flyter och man kan leva sig in i en annan värld är jätteviktigt för alla barn.

Läs pdf’n nedan om läsningens betydelse.

spelar-lasning-nagon-roll

I skolan i veckan har vi jobbat med huvudräkning och spelat spelet ”Snabbast vinner”. Här kan ni ser hur det går till. Det är från Beppematik och vi kommer säkert göra fler roliga aktiviteter som  Beppe Singer visar på sin sida. Spela det gärna hemma också! Det ena som behövs är en kortlek.

Vi har också skrivit på kap. 2 i Den magiska dörren, fotat träd och samlat in eklöv. Vi har fortsatt prata om det största som finns, universum, till det allra minsta, atomer och molekyler. I engelskan har vi fortsatt prata om vilda djur och tränat på en dialog ”At the Zoo”, och några fick spela upp dialogen för klassen.

Vi hade det bra i simhallen i onsdags. Efteråt spelade vi discgolf och fikade och njöt i den härliga höstsolen.

Att tänka på till nästa vecka:
Måndag Teater, skratturnén
Tisdag – Idrott, kom ihåg ombyteskläder, skor och handduk.
Onsdag – De som behöver får gå till biblioteket, även om det inte är biblioteksvecka.
Torsdag – Idrott, kom ihåg ombyteskläder, skor och handduk. Läsläxa och frivillig glosläxa.
Fredag – Matteläxa

Ha en mysig helg!

Hälsningar Ulrika och 3:1.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *