Veckobrev v. 4

Hej alla föräldrar.

Nu har utvecklingssamtalen startat och ni som inte bokat tid ber jag göra det under helgen. På måndag stänger jag möjligheten att boka samtal via doodle. Har ni inte bokat tills dess får ni kontakta mig för en tid.

Vi har jobbat med kapitel 8 i den magiska dörren denna vecka. Ni som haft utvecklingssamtal har sett vilka fina berättelser som håller på att växa fram av era författande barn. Nästa vecka sätter vi igång med kapitel 9 som är det sista, och sedan har vi en uppsamlingsvecka innan elevernas böcker ska sättas ihop och få omslag.

I So har vi jobbat med nordisk och grekisk mytologi. Eleverna tycker verkligen att de gamla gudasagorna är fascinerande. De vill se mer och veta mer. Vi har också skrivit om en dag i en järnåldersby. Vi hade en Grej of the Day om tulpanen i onsdags. Därefter gjorde vi vaser av collage som vi ska fylla med tulpaner nästa vecka. Innan dess gjorde vi klart runstenarna, de blev riktigt fina.

I matten har vi fortsatt med Känguruuppgifter. Det är roligt att se hur intensivt de diskuterar problemen med varandra. Vi har också gjort en klockdiagnos och jobbat med ekvationer och proportionella samband. Snart är det dags för den nya matteboken.

Eleverna har ju fått 20 stjärnor och fick idag se en film och äta lite popcorn sista lektionen. Arbetsmiljön på lektionerna är för det allra mesta riktigt bra, så beröm gärna era barn!

Friluftsdag
Onsdag den 15/2 åker åk 2 och 3 på en gemensam friluftsdag till Veddige sim- och ishall. Vill ni ha mat från skolan till ert barn den dagen vänligen maila Emma, emma.harborn@varberg.se, senast tisdag 31/1. Ange för- och efternamn, klass samt eventuell specialkost.

Mer information om friluftsdagen kommer i nästa veckobrev.

Att tänka på inför v. 5
Måndag
Tisdag – Idrott
Onsdag – Bibliotek, tag med biblioteksböcker du har hemma.
Torsdag – Läsläxa och frivillig engelskaläxa. Idrott.
Fredag – Mamma Måd konsert. Matteläxa.

Jag och hela klass 3:1 önskar er en härlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *