Veckobrev v. 4

Hej!

Här kommer veckans information från 2:1.

Veckan som varit
Denna vecka har vi gått igenom frågeorden Vad, Varför, Vem, Hur, Vilken, Vilka, När och Varför. Vi har pratat om intervjuer och skrivit frågor. Eleverna har en intervjuläxa till fredag v. 6. De ska intervjua en äldre person, helst äldre än er föräldrar. Eleverna får en stencil där ena sidan är frågor alla ställer och på andra sidan väljer de 4 frågor själva. I svenskan har vi också jobbat med adjektiv, sett grammatikbolaget, gjort uppgifter i Språkskrinet samt läst och pratat om läsläxan. Det är flera elever som vill prova att ha läsläxa i lila boken, de har fått med sig båda böckerna hem denna vecka för att prova på skillnaden.

Temat Förr och nu har fortsatt med att vi gjort tidslinjer. Jag visade min och sedan fick eleverna göra sina egna. Vi har också gjort nutidsfrågor och sett Lilla Aktuellt Skola.

IMG_4031IMG_4023

I matten har vi gjort en uppgift med mönster, fortsatt jobba i matteboken. Vi har tränat på tiokamraterna, och flyttat över ental t ex 29+16=30+15 och 37+17=40+14. Vi har också fortsatt träna på lästal och strategierna ”läs uppgiften, förstå frågan, rita en bild, skriv på mattespråk och är talet rimligt”

Vi har sett ”The game” som tog upp temat tid. Veckans dagar, årets månader och också hur man säger klockslag på engelska. Dagarna och månaderna är målet att eleverna ska förstå muntligt och känna igen skriftligt. Klockan jobbar vi vidare med i högre årskurser.

Eleverna har fått förbereda sina utvecklingssamtal och haft målpass då de jobbat med sina individuella mål från förra utvecklingssamtalet.

Enkät från Skolinspektionen

Skolinspektionen har skickat ut ett informationsbrev med länk och lösenord till en enkät.

Vi på skolan ber er delta i undersökningen då det är viktigt för oss på skolan att veta hur ni upplever vår skola. Så gå in på länken nedan och läs informationen om hur det går till. Tack!

Enkät Skolinspektionen

Tempus och fritids.
Fritids vill fortfarande har förändringar i fritidsschemat på Tempus. Det har varit lite frånvaro bland personalen på fritids i veckan, och då kan det uppstå frågor bland elever som ska leka osv. Då ringer jag hellre er en gång för mycket, för att undvika att göra fel. Hoppas detta är ok. Nya rutiner behöver tid för att fungera 🙂

Att tänka på till nästa vecka:

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Läsläxa och nomp/stencil. Intervjuläxa till fredag v. 6
Fredag: Idrott, tänk på idrottskläder och handduk.

Ha en riktigt bra helg!
Ulrika och 2:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *