Veckobrev v. 40

Hej!

Veckan har gått fort och vi har jobbat på. Eleverna har fått ytterligare 4 stjärnor så nu är de uppe i 13 stycken!!! När det ska vara tyst på lektionerna fungerar det jättebra. När vi har diskussion/pratlektion fungerar det också bra. Det vi behöver träna på är ”viskläget”, när man jobbar med någon och ska viska för att det inte ska bli för pratigt – det är svårt.

Vi har haft höstterminens första Grej of the day, om kanelbullen på kanelbullens dag. Det uppskattade eleverna mycket. Clowner utan gränser spelar en föreställning som de kallar skratturnén som vi fick se i måndags. Det var roligt och lockade till många skratt.

Vi har också jobbat vidare med huvudräkningsstrategier och uppställning i addition i matten. Vi har också gjort en diagnos. I svenskan har vi skrivit klart kap. 2 i Den magiska dörren och jobbat med läsförståelse, förutom läsläxan då förstås. Bilduppgiften var också mycket uppskattad av eleverna, vi gjorde flextanglar.

Vi har också fotograferat träd och plockat löv, sett på Lilla Aktuellt Skola och lekt en ny lek som heter Ping Pong. Den var en överraskning för att eleverna jobbat bra denna vecka. Eleverna gillade den mycket, fråga gärna hur den går till.

Vecka 45, efter höstlovet, startar vi (tillsammans med Varbergs Sparbank) ett projekt som alla elever i år 3 i Varbergs kommun deltar i. Vad det handlar om kan ni läsa i detta brev. hej-vardnadshavare

Emma Harborn har varit ledig denna vecka och eleverna har haft en vikarie som heter Ibish. Emma hälsar att från och med v. 41 är det idrott inomhus. 

Att tänka på till nästa vecka:
Måndag
Tisdag – Idrott, kom ihåg ombyte, handduk och skor.
Onsdag – Bibliotek, ta med biblioteksböcker hemifrån.
Torsdag – Idrott, kom ihåg ombyte, handduk och skor. Läsläxa.
Fredag – Matteläxa.

Ha en vacker hösthelg!

Ulrika och klass 3:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *