Veckobrev v. 41

Hej alla föräldrar!

Nu är hösten här och vi börjar verkligen se skillnad på träden vi fotograferat sedan i augusti.

Vi har fortsatt skriva på Den magiska dörren, nu kap. 3 där vi tränar extra på att beskriva känslor. Många elever skriver mycket och med stor inlevelse, det är riktigt roligt att följa deras skrivutveckling. Vi har också börjat med veckans ord som vi tränar på i skolan, denna veckan är det ord med tj-ljud.

I matematiken har vi tränat på strategier i subtraktion. De heter ”Talsorterna räcker till”, Ta bort lite”, ”Talen ligger nära varandra” och ”Talsorterna räcker inte till och talen ligger inte nära varandra”. Nästa veckan nomp-läxa handlar om detta, samt en klockuppgift.

So’n kommer fram till jul handla om forntiden och i onsdags läste vi, såg film om och diskuterade istiden. Många elever ha mycket frågor och jag tror de tycker det är spännande…

I tisdags var Elins mamma Marie och hälsade på. Hon berättade om hur den kan vara att jobba med försäljning på ett kontor.

Vi har också hunnit med klassråd, kamratsamtal, bibliotek, Lilla aktuellt, mattetävling och prat om hur man ska vara mot varandra.

Dennis, som haft sin praktik i klassen sedan 1:a klass, kommer till klassen v. 42 och 43.

Idag fredag har jag Ulrika ledigt från lunch och Mikael har varit i klassen. Jag hoppas att det gått superbra!

OBS!!! Om man inte lämnar in sin läsläxa på torsdagen är det inte säkert att jag hinner ge respons på läxan innan man får nästa veckas läxa med sig hem. Vill påpeka detta då fler och fler glömmer eller väntar till fredagen med att lämna in.

Att tänka på till nästa vecka:
Måndag
Tisdag – Idrott, tänk på ombyte, handduk och skor.
Onsdag
Torsdag -Idrott, tänk på ombyte, handduk och skor. Läsläxa och valfria engelskaläxa, meningar.
Fredag – Matteläxa, nomp.

Ha en bra helg allihop!

Hälsningar klass 3:1 och Ulrika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *