Veckobrev v. 42

Hej alla föräldrar.

Näst sista veckobrevet innan lovet och nu endast 9 fredagar kvar innan julafton, tiden rusar fram.

Denna vecka har vi fortsatt träna på uppställning i subtraktion men också provat på exempeluppgifter från gamla nationella prov. Vi har också löst problemlösningsuppgifter med strategin ”Börja bakifrån”.

Vi har börjat med kapitel 4 i Den magiska dörren, nu tränar vi på att beskriva miljöer.

Eleverna har läst för sina fadderbarn. Flera grupper provade lässtrategier som spågumman (förutspår), reportern (ställer frågor på texten) och cowboyen (sammanfatta vad texten handlar om) med fadderbarnen. Det var en bra stund och eleverna tog uppgiften på största allvar.

Vi har också jobbat med jägarstenåldern på olika sätt, pratat om motsatsord på engelskan, målat en höstbild och gjort en samarbetslek.

Information om höstlovet.
Det finns många roliga aktiviteter i årets höstlovsprogram.
Disco, teaterföreställning, dansläger, besök på museum och mycket, mycket mer! Höstlovet är fyllt av roliga aktiviteter för skollovslediga barn. Hela programmet hittar ni på www.varberg.se/lov. Där finns även information om sim- och ishallars öppettider och deras aktiviteter såsom vattendisco, islivräddning och skridskoåkning.

Här är ett informationsblad från Emma i idrotten som handlar om skolhandboll. Det gäller två speltillfällen och Emma kan ansvara för att samla in vilka som vill vara med, men en/flera föräldrar är ansvariga för anmälan och för laget. Om någon vuxen är villig att vara ansvarig så meddela Emma på emma.harborn@varberg.se.

Att tänka på till nästa vecka:
Måndag
Tisdag – Idrott, kom ihåg ombyte, skor och handduk.
Onsdag – Bibliotek, kom ihåg böcker du har hemma.
Torsdag -Idrott. Läsläxa och engelska glosor (valfri läxa). Vi firar FN-dagen tillsammans hela skolan.
Fredag – Matteläxa nomp.

Härlig helg önskar klass 3:1, Ulrika och Dennis.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *