Veckobrev v. 43

Hej!

Vi har haft en toppenvecka i skolan. Det är oftast bra arbetsklimat på lektionerna och vi hinner mycket på lektionerna, genomgångar, arbete, lärande. Eleverna har fått 20 stjärnor totalt och fick bestämma vad de ville göra sista lektionen innan lovet. Det blev film och popcorn. Vi såg på filmen Zootropolis som handlar om att man kan bli vad man vill, och att man inte ska ge upp.

Det är Dennis sista vecka i klassen, sedan är han klar med sin utbildning vilket vi tycker är jättekul!

I veckan har vi jobbat mycket med Barnkonventionen. Eleverna har skrivit sammanfattningar av artiklar, de har redovisat sin artikel, vi har sett Evas superkoll om Barnkonventionen och gjort en quiz till. Hela skolan firade FN-dagen tillsammans med en samling med olika framträdanden av elever i olika årskurser.

I matten har vi tränat på multiplikationstabellerna, främst 7:ans tabell men också sambandet mellan multiplikation och division. Vi har också haft problemlösning med olika strategier att visa hur man tänker och tränat på att skriva datum på olika sätt. Det är flera elever som är osäkra på månadernas ordning. Vi fortsätter träna i skolan och vi fortsätter träna, men tänk gärna på att träna månadernas ordning vid tillfälle hemma också. Vi spelade ett spel som heter Greedy Pig. Det kan man även spela hemma. Då tränar man på huvudräkning. Fråga gärna era barn hur det går till, det tar ca 20 min att spela.

 

I svenskan har vi skrivit rent kap. 4 i Den magiska dörren, jobbat med lässtrategier och skrivit om Barnkonventionen. Vi har också pratat om, och läst läsläxan.Jag märker stor skillnad på hur man kan utveckla sina svar på läsläxan beroende av hur många gånger man läst texten, så uppmuntra era barn att läsa den fler gånger (gäller de som ofta läser läxan en gång).

Vi har fotograferat träden för sista gången, nu är de fantastiskt vackra i härliga höstfärger. Vi såg också en fantastisk regnbåge i onsdags morse, ett sådant där ögonblick då alla bara måste få stå i fönstret och titta några minuter 🙂

Nu önskar jag och Dennis alla elever och föräldrar en härlig vecka. Hoppas att ni har möjlighet till lite extra ledighet tillsammans med era goa barn.

Att tänka på till v. 45
Måndag
Tisdag – Idrott, kom ihåg ombyte, skor och handduk.
Onsdag – Inget bibliotek
Torsdag – Idrott och läsläxa
Fredag – Matteläxa nomp. Besök av Varbergs sparbank.

Hälsningar Ulrika, Dennis, Ulrika och klass 3:1.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *