Veckobrev v. 49

Hej alla föräldrar och elever i 2:1!

Äntligen en hel vecka i skolan. De flesta har varit friska med, det gillar vi 🙂

Vi har gjort en adventskalender. Det är julgranskulor med qr-koder på baksidan av kulan. Qr-koderna innehåller filmer, uppdrag, pyssel och annat kul. I tisdags sjöng vi och pratade om ”att göra någon glad” och eleverna fick ett ”snälluppdrag”, att skriva upp då de gör något snällt mot någon. Dessa är frivilliga och eleverna får redovisa/lämna in dem när/om de vill.

I veckan har vi börjat jobba med religion. Förutom en sammanfattande film om kristendom, judendom och islam har vi pratat extra mycket om kristendom. Nästa veckas läsläxa handlar också om kristendomen, det blir alltså ingen läsläxa i Moa och Mille, utan ett utdrag ur vår so-bok.

I matten har vi jobbat med problemlösning, att kombinera kläder till tomten och glasskulor med olika smak. Vi har också repeterat upprepad addition och multiplikation, men nu med fokus på 5:ans och 10:ans tabell. Veckans läxa i nomp handlar också om multiplikation. Vill man kan man också sjunga tabellerna, t ex här på kunskapshubben.

Vi har också läst böcker för våra fadderbarn, gjort ”hjärtan på tråd” på bilden och lyssnat vidare på Siri och Ishavspiraterna. På EQ såg vi Ugglan och kompisproblemet. Det handlade om vad man ska göra om någon är dum mot din vän. ”Om någon är dum mot din vän, måste du ju hjälpa den”, vara ärlig och säga vad man tycker på ett så sjyst sätt som möjligt.

I engelskan har vi fortsatt jobba med djur, sett film, sjungit, löst korsord och jobbat med en engelska-app som heter ”Fun english”. Den tyckte många elever om.

 

Dennis har varit här och gjort experiment med statisk elektricitet, vilket var mycket uppskattat.

Den 17 december åker vi tillsammans med klass 2:3 till Varberg och besöker ”Levande julkrubba”. Efteråt äter vi lunch och leker i spökitetsparken, samt ev annan aktivitet.
Eleverna behöver ha med sig matsäck och dryck. Om ni hellre vill ha matsäck från köket på skolan vill jag att ni kontaktar mig, så jag kan prata med köket snarast. Tänk på att det kan vara kallt och blött ute, så barnen har passande kläder på sig. Eleverna börjar och slutar skoldagen vanlig tid.

Detta tycker eleverna om veckan:

Jag har lärt mig att klippa.
Jag har lärt mig om kristendom.

Jag har lärt mig om engelska animals.
Jag vill lära mig mer engelska nästa vecka.
Det var kul att lyssna på Siri.
Jag tycker att  Siri och ishavspiraterna är jättebra.
Jag har lärt mig kemi.
Det är roligt att ha en kalender. Vi har gjort massa roliga saker.
Jag har gjort fun english. Det var kul för man lärde sig english.
Jag tyckte det var roligt med korsord.

Att tänka på inför nästa vecka.

MåndagStudiedag, eleverna är lediga. Fritids är öppet.
Tisdag
Onsdag
TorsdagLäsläxa och matteläxa lämnas in.
FredagIdrott, ta med kläder, skor och handduk!

Många har redan tagit med socka, men ni som inte gjort det ännu,
tänk på en vit socka till den 21/12.

Ha en trevlig 2:a advent.
Hälsningar Ulrika och klass 2:1.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *