Veckobrev v. 5

Hej!

Denna vecka har det varit pratigare än vanligt i klassen. Vi har pratat om det och då hjälper det för stunden. Prata gärna om det hemma också. Utvecklingssamtalen tuffar vidare och de flesta är väldigt nöjda med sina samtal vilket är kul.

Denna vecka har vi pratat om längd i skolan. Det är ganska svårt att veta hur långt t ex en km är, prata gärna om det hemma. Att det är så långt till Coop, så långt till mormor, så långt till hamnen osv… för att få en uppfattning om längd. Träna även kortare längdmått om ni får chansen, t ex uppskatta längden på gaffeln, legobiten, ipaden osv.

Vi har också skrivit sista kapitlet i Den magiska dörren. Nästa vecka är det uppsamlingsvecka för de som missat något kapitel. Vi har också skrivit faktatexter om ett djur. I NO’n har vi pratat om vatten, allt i från världshaven till H20. Nästa vecka gör vi något experiment och tränar på vetenskaplig dokumentation med hypotes och slutsats.

Eleverna har gjort härliga vårtulpaner på bilden, de får ni se nästa vecka. Vi har också jobbat med maträtter i engelskan, och eleverna har tränat på och spelat upp en enkel dialog för klassen.

Mamma Måd var här och hade konsert tillsammans med Anna och Björn. Vi har haft toppenkul tillsammans med Mamma Måd och hoppas många barn och elever får träffa henne och lära sig om hur man är en bra kompis.

LÖSS

Det är flera elever i år 3 som haft löss och även i vår klass. Det går löss i fler årskurser på skolan. Därför är det viktigt att man kammar sina barns hår regelbundet för att förhindra att de sprids runt i omgångar. Vill ni ha mer information om löss, hur det sprids och hur man kan få bukt med dem osv. så finns det informationsblad här Huvudlöss. Det är från en annan skola så bortse från skolsköterskans namn.

Emma H är ledig v. 6 och därför är det vikarie på idrotten.

Att tänka på till v. 6
Måndag
Tisdag – Idrott. Tänk på ombyte, skor och handduk.
Onsdag
Torsdag – Idrott. Tänk på ombyte, skor och handduk. Läxläxa och frivillig engelskaläxa.
Fredag – Matteläxa. Den magiska dörren ska vara färdig.

 

Sim- och skridskodag
Nu är det dags för friluftsdag. Onsdag 15/2 åker årskurs 2 och 3 till sim- och ishallen i Veddige. Vi börjar som vanligt kl 8 i klassrummen och bussarna går kl 8:30. Åk 3 kommer att börja i simhallen och åk 2 i ishallen. Vid lunch byter vi. Bussarna är tillbaka på skolan ca kl 14:30.

Eleverna behöver ha med sig såväl badkläder som skridskoutrustning den här dagen. Hjälm, överdragskläder och vantar är obligatoriskt på isen. Det finns ett antal skridskor och hjälmar till utlåning i ishallen för den som behöver. I simhallen har vi inte underkläder under badkläderna.

Har ni inte anmält att ni vill ha mat från skolan till ert barn är det matsäck som gäller.
OBS att det inte är tillåtet med läsk, chips, godis, nötter och kiwi. Alla barn bör ha med sig en vattenflaska, för dryck har vi inte med från skolan.

Eleverna i åk 3 kommer att få prova på distansen 200 meter i simhallen, såväl för att ha testat på distansen de ska klara för betyg i åk 6 samt för att simning är en bra motionsform. Det blir givetvis också tid för bad och lek.

Vi ser fram emot en rolig dag!
Mvh Personalen

Trevlig helg önskar Ulrika och klass 3:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *