Veckobrev v. 5

Hej alla föräldrar!

Här kommer information om veckan från 2:1

Lärarstudent
Dennis som följt klassen sedan f-klass är hos oss på praktik under vecka 5-7, 9-11.

Veckan som varit
I måndags fick vi lyssna på Calle Karlsson som var i 2:2 och berättade om Läjets historia och sin uppväxt ”förr i tiden”. Det var intressant och mycket uppskattat.
Vi har fortsatt jobba med Läjet och gjort collage om vad eleverna skulle vilja berätta om för någon som inte varit här. På bilden gjorde vi skattkartor, över Läjet eller valfri ”skattkammarö”. Vi fortsätter med att skriva en faktatext om Läjet och sedan påbörjar vi ett grupparbete då eleverna ska få presentera en tidsepok från förr, nu eller framtid…

I svenskan har vi skrivit färdigt berättelserna och gett varandra respons på texterna. Vi har också haft flera målpass, då eleverna fått arbeta med sina mål. I matten har vi gjort diagnos av matteboken vi jobbat med hela förra terminen (och lite av denna). Vi har också tränat på att uttrycka ett mönster med hjälp av en tabell, samt börjat i vår nya mattebok. Första kapitlet handlar om klockan, digital tid, tabell 4 och division med 2 och 4.
Vi har sjungit en visa om klockan och sett på en annan fröken som går igenom digital tid.

Genomgång av digital tid.

I tisdags sjöng vi tillsammans med våra fadderbarn i förskoleklassen, det var mycket uppskattat!!! De var verkligen duktiga på konstiga namn…

Vi har också sett Lilla Aktuellt och gjort nutidsfrågor.

I engelskan har vi fortsatt träna på veckodagarna genom att sjunga, prata om och skriva dem.

Nästa vecka är det dags för idrottsdag på torsdag. Eleverna ska ha med sig badkläder, handduk och skridskor. De behöver också en rejäl matsäck då vi håller igång hela dagen. Nedan finns en kopia på lappen ni har fått hem tidigare, med information om vad man behöver ha med sig. Tänk på att eleverna kommer tillbaks ca 14.30 till skolan denna dag.

Idrottsdag info

Att tänka på till v. 6

Måndag
Tisdag
Onsdag – Vi går till biblioteket, ta med biblioteksböcker.
Torsdagidrottsdag, ta med badkläder, handduk, skridskor och matsäck.
Fredag läsläxa och matteläxa, idrott.

Ha en härlig helg!

Ulrika, Dennis och 2:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *