Veckobrev v. 50

Hej!

Detta blir terminens sista veckobrev. Tiden går fort när man har roligt och jobbar intensivt.

De två sista veckorna har varit pratigare och rörigare än på länge. Jag förstår att det är mycket förväntningar, myror i benen och pirr i kroppen på eleverna, vi är alla trötta och förväntansfulla inför julen. Jag säger till och ”tjatar” så mycket jag förmår. Det känns som om eleverna och jag bara skulle vilja leka, pyssla och se på julfilmer dagarna igenom, men vi behöver fortsätta träna på saker och lära oss saker – använda tiden i skolan för att jobba mot målen helt enkelt. Vi har pysslat en förmiddag tillsammans med alla 3:or. Vi bakade pepparkakor, gjorde grandekorationer av glasspinnar och ljuslyktor.

Denna vecka har vi jobbat med bronsåldern och tagit ut nyckelord ur en faktatext. Nyckelorden fick eleverna sedan använda för att återberätta texten. Detta kommer vi träna mer på efter jullovet.

I matten har vi pratat om betydelsen av att kunna visa hur man tänker då man löser en textuppgift. Vi har också jobbat med bråk och 9:ans tabell. I svenskan har vi fortsatt skriva på kapitel 7 i Den magiska dörren och fortsatt läsa i Skorstensjul. Vi har också varit på biblioteket. Biblioteket har öppet under julledigheten, gå gärna dit och låna en bok att läsa tillsammans.

Vi såg en film om jultomten som var sjuk på engelska, vi får hoppas att vår tomte är frisk om en vecka 🙂

Igår var Elin idrottsvikarien sjuk så då gjorde eleverna smällkarameller.

img_2277

Julpromenad
På tisdag går vi en julpromenad tillsammans med fadderbarnen. Vi är ute ca 45 min, så tänk på att eleverna har varma kläder på sig/med sig till skolan.

Att tänka på till nästa vecka:
Måndag – Sista slöjdlektionen för terminen.
Tisdag – Idrott och julpromenad
Onsdag – Eleverna slutar kl. 12.30 och bussarna går hem 12.40.

Att tänka på till v. 2
Onsdag – Skolan börjar. Vi träffas 8.00 som vanligt.
Torsdag – Vi åker till Varbergs sparbank. Eleverna börjar och slutar vanlig tid. Idrott, kom ihåg kläder, skor och handduk. Läsläxa.
Fredag – Matteläxa.

Ha en härlig 4:e advent!

Hälsningar Ulrika och Ulrika och 3:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *