Veckobrev v. 6

Hej!

Nu är vi redan framme vid sista veckan innan sportlovet.

Vi har haft en bra vecka i skolan, förutom att det har varit flera som varit sjuka och krassliga. Det gäller för övrigt hela skolan, inte bara vår klass.

Vi har haft en vecka då vi tränat många förmågor. Vi har bland annat tränat på att ställa hypotes då vi ser på eller gör experiment. Vi har skrivit vad resultatet blev. Kängurutävlingen är snart här och vi tränar på problemlösning varje vecka.

I svenskan har vi pratat om och sett film om källkritik. Nu när vi skriver faktatexter är det ju viktigt att veta att den fakta man skriver är sann. På urskola.se finns filmer som handlar om detta och heter ”Är det sant?” Vi har skrivit om de 5 superfrågorna Vem? Vad? När? Varför? Hur?

engelskan har vi haft ”läxförhör” på kap 6 – ord om mat och I am, You are, He, She, It is. Eleverna har intervjuat varandra och skrivit ner matsedeln för en vecka.

Bilduppgiften denna vecka var att göra ett vinterlandskap. Då tränade vi på perspektiv och nyanser, samt att klippa siluetter. Jag har också fotograferat elevernas tulpaner som ni ser i bildspelet.

Vecka 8 är det sportlov och det finns många aktiviteter som ordnas för de som vill. Läs mer om det på Ankarskolans hemsida eller på www.varberg.se/lov.

Att tänka på till nästa vecka:
Måndag
Tisdag – Idrott, tänk på ombyte, skor och handduk.
Onsdag – Sim och is -idrottsdag, se information förra veckan. Glöm ej utrustning, dryck, valfri fika och matsäck (om ni ej beställt mat från skolan)
Torsdag – Idrott och läsläxa. Både i skrivboken och en bokrecension.
Fredag – Matteläxa nomp.

Ha en bra helg önskar år 3:1 och Ulrika.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *