Veckobrev v. 6

Hej alla föräldrar!

Här kommer information om veckan från 2:1

Veckan som varit
Vi har jobbat med faktatexter i svenskan. Vi har pratat om att en faktatext oftast säger sanningen, att den innehåller rubriker och är uppbyggd på ett speciellt sätt. Vi har tränat på att plocka ut nyckelord i en faktatext för att kunna berätta om den för någon annan. En faktatext innehåller ibland bilder som förstärker faktan vi får reda på genom att läsa texten. Vi har skrivit en faktatext om Träslövsläge och nu håller eleverna på att skriva faktatexter om ett årtionde i grupper. Temat ”Förr och nu” avslutar vi nämligen med ett grupparbete där man skriver en faktatext och redovisar sitt årtionde med valfri redovisningsform. Vi har också sett Grammatikbolaget och pratat om, arbetat med verb denna vecka.

I matten har vi jobbat med 2:ans och 4:ans tabell, sett att 4:ans tabell är ”dubbla” 2:ans. Vi har också fortsatt prata om mönster och tränat i att muntligt beskriva vad som händer i ett mönster då det blir fler mönsterdelar.

engelskan har vi fortsatt prata om månader, årstider och veckodagar. Vi har också jobbat med att skriva manus till filmerna vi gör i EQ, se Lilla Aktuellt, rört oss till Gonoodle och haft kamratsamtal.

Vi hade en rolig och lärorik dag i simhallen och ishallen. Eleverna var duktiga och skötte sig väl, beröm dem gärna för det. Det har också varit något lugnare i klassrummet denna vecka, inte riktigt lika pratigt.

Aktivitet på isen

Att tänka på till v. 7

Måndag –
Tisdag –
Onsdag –
Torsdag – läsläxa och matteläxa. Det gör inget om matteläxan blir klar senare, eftersom  eleverna är lediga på fredagen och kanske vill göra lite av den då.
Fredag – studiedag, eleverna är lediga.

Ha en härlig helg!

Ulrika, Dennis och 2:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *