Veckobrev v. 7

Hej!

Här kommer information från lärarna och klass 2:1.

Denna vecka har gått jättefort och nu är det sportlov!

Veckan som gått
Vi har jobbat mycket med grupparbetet i ”Förr och nu”-temat. Eleverna har skrivit faktatexter om sitt årtionde, nutid eller framtid. De flesta har också börjat förbereda sin redovisning.

I svenskan har vi jobbat med att skriva en instruerande text. Jag modellade först hur man kan skriva, då om ishallen, och sedan fick eleverna skriva om simhallen. Vad man behöver ta med, vad man gör när man kommer dit, vilka regler som gäller och hur man gör när man badat klart.

I matematiken har vi fortsatt med 2:an och 4:ans tabell och olika typer av kalenderövningar. Vi har bl a skrivit datum på fler olika sätt. 18 februari 2016, 18/2 2016 och 160218. Det var ganska svårt tyckte många elever. Vi har också arbetat med terminologi, begrepp inom matematik, se bilderna. En annan sak som var lurig var att komma på regler.

Om man har en talföljd, t ex 2, 4, 6, 8, 10, 12 osv kan man beskriva mönstret på olika sätt, t ex det är 2-hopp, talföljden innehåller bara jämna tal, den ökar med 2 varje gång osv. Regeln för talföljden kan man beskriva som +2. Vi använde en funktionsmaskin online som eleverna tyckte om. Den hittar ni här

Funktionsmaskin

Eleverna tycker också om att sjunga multiplikationssångerna som ni hittar här

Multiplikationssångerna

Vi har också sett avsnitt 7 av ”The game” och pratat om, sjungit sånger om och arbetat med temat ”body and clothes”. På bilden fick eleverna designa en ”klasströja” och sedan röstade vi på den vi helst ville ha.

Vi avslutade veckan med bild då vi gjorde klasströjor. Se vinnande bidraget och de andra i bildspelet. Till sist hade vi sportlovsmys, vi såg på Emil i Lönneberga och åt popcorn.

Det har varit något mindre pratigt i veckan, kanske för att vi är två vuxna i klassrummet hela tiden nu när Dennis är med oss. Hur som helst så skickar jag beröm till alla elever denna vecka 🙂

Carina på fritids vill också skicka med beröm till fritidsbarnen. De har lyssnat och varit mer ansvarsfulla än tidigare på fritidssamlingen denna vecka. Toppen!!!

Utvecklingssamtalen
Nu är utvecklingssamtalen klara och jag ska sammanställa elevernas nya mål så de kan börja jobba med dem ännu mer efter lovet. Alla elever har varit duktiga på att efter förmåga leda samtalet och det känns också roligt att eleverna varit positiva till samtalet och vill leda även nästa utvecklingssamtal.

Det har varit givande att träffa er föräldrar och jag känner mig trygg i att vi jobbar tillsammans för ert barns välmående och kunskapsutveckling. Jag hoppas att ni hör av er om ni har funderingar kring ert barns skolgång, eller om det dyker upp frågor, synpunkter i efterhand.

Hälsningar från Emma ang. friluftsdagen.


Vilken fantastiskt rolig dag vi hade i torsdags. Jag gissar på att det var glada, nöjda och trötta barn ni fick hem på eftermiddagen.
I simhallen lekte vi lekar tillsammans i den lilla bassängen. Sen fick de som ville bada i den stora bassängen först simma 25 meter, så att vi fick se hur säkra de var i vattnet. Alla valde inte att göra detta och det var helt ok. Att bada, leka, flyta, plaska är fullt tillräckligt för att vattenvanan. Det behöver alla barn för att bli trygga i vattnet. 
I höst, i åk 3, kommer de dock att testas på 25 meter och att flyta på rygg. Passa på nu att bada och simma med era barn och anmäl dem till simskola i sommar. Det kommer göra dem säkrare och lugnare i och kring vatten.

Jag vill härmed uppmana er alla att att då och då gå och simma och bada med era barn. Motionssimma en sträcka tillsammans och lek i vattnet. Det handlar inte bara om att kunna simma. Liksom mycket annat behöver simningen underhållas. 

Varför inte lägga till det på listan över aktiviteter till fredagsfyset?

Med vänlig hälsning,

Emma


 Att tänka på till v. 8

Måndag
Tisdag
Onsdag – Bibliotek. Kom ihåg låneböcker du har hemma!
Torsdag – Läsläxa och matteläxa
Fredag – Idrott. Kom ihåg idrottskläder, skor och handduk.
Till alla elever och till er föräldrar som har möjlighet att vara lediga
önskar vi ett härligt, roligt och skönt lov!
Dennis och Ulrika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *