Veckobrev v. 9

Hej!

Jag hoppas att ni haft ett skönt sportlov eller åtminstone lite ledigt från skolan.

Sjukdomarna fortsätter sätta sina spår i klass 3:1. Både feber och magsjuka däckar eleverna.

Grannar på skolan.
I mitten av mars kommer arbetscentrums dagliga verksamhet att flytta in i ”den gamla skolan”. Mer information om det finns på skolans hemsida. Vi kommer prata om olikheter i klassen, samt läsa och se på film för att öka förståelsen för olika typer av handikapp.

Information från Johanna Rydell.
Tydliggörande kring rektorstjänster.
Just nu rekryterar Ankarskolan en ny rektor till skolan. Det kommer inte att påverka ert barn. Christina Edberg kommer fortfarande vara rektor för f-klass och Johanna Rydell kommer fortfarande vara vikarierande rektor för år 1-3 och fritidshemmen.

Arbetet i klassen.
Denna vecka efter sportlovet har vi fortsatt skriva faktatexter, om djur som berguven och giraffen. Vi har använt oss av en stödstruktur och skrivit texter tillsammans och i par.

Vi har gjort två provprov. Ett handlade om Jonte och hade samma layout/utseende som nationella proven. Syftet var att eleverna ska känna igen uppgifterna när det är dags v. 11. Vi har börjat med högläsning ur fortsättningen till ”Släpp taget Jonte!” som heter ”Vinn och försvinn Jonte!”.

På matematiklektionerna jobbat med sannolikhet och bl a ”The Monty Hall problem”. Vi spelade också Las Vegas, som handlar om att satsa på ”rätt tal”. Länkar till dessa finns nedan om ni är nyfikna. Vi har också pratat om volym, dl och liter, samt pratat om räknestrategin ”lägg till eller ta bord lika ” i subtraktion. Förklaring ur Eldorado 3B.

The Monty Hall problem

Las Vegas

I engelskan har vi börjat med kapitel 7 och läst boken ”The Storm”. Fråga gärna eleverna vad den handlar om. Temat i kap 7 är väder. Från och med nästa vecka är engelskaläxan obligatorisk. Eleverna ska förstå det engelska ordet och kunna säga vad det betyder på svenska. De ska också kunna säga det på engelska. Då det är meningar är det alltid 5 meningar, då det är ord är det fler ord, ca 10. Glosorna är alltså endast muntliga. Vill någon skriva dem är det så klart okej.

Jag har en läsläxabok på gång. Jag hoppas få fram den till nästa vecka. Därför har vi ingen läsläxa till nästa vecka. Det är dessutom studiedag nästa fredag.

Mellogenrep
Melodifestivalklubben har bjudit in eleverna i år 2-3 till ett melodifestivalgenrep på torsdag nästa vecka. Inbjudan säger att man gärna får ha med sig fjäderboan, glittertröjan, dansskorna och ett glatt humör. Lite festligt helt enkelt. Detta ser vi så klart fram emot.

Att tänka på till v.10:
Måndag
Tisdag – Idrott, kom ihåg ombyteskläder, skor och handduk.
Onsdag
Torsdag – Engelskaläxa ”The Storm”, Idrott. Ingen läsläxa. Mellogenrep.
Fredag – Studiedag, fritids är stängt. Matteläxa på nomp.

Ha en härlig och frisk helg!

Hälsningar Ulrika och klass 3:1

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *